Scouts

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Wie zijn de Scouts?

Kom je ook een keertje meedoen?

Onze scouts draaien gemengd, en wij zijn stoere meiden en jongens die wel houden van een uitdaging. We houden van aanpakken en doen graag dingen ondernemen. Met mooi weer zoeken we activiteiten buiten het gebouw, en met slecht weer zorgen we voor gezellige activiteit binnen in onze ruimte. Onze programma’s variëren van actief buitenzijn, koken op een kampvuur tot een weekendje weg. Jaarlijks hebben wij een aantal speciale activiteiten die wij ondernemen met de gehele scouting, zoals de eieractie en de Jota. Ook gaan wij in de zomer lekker gezellig een weekje op kamp. Wij hebben een tal van leidings die voor de activiteiten zorgen, en ons begeleiden tijdens onze opkomst.

Kom ook eens kennismaken?

Kortom, ben jij iemand die die uitdaging zoekt in een hobby? Ben je vrij op vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur? Dan is dit het juiste adres. Kom gerust een keertje bij ons kijken en meedraaien. Wij  vinden dat ontzettend gezellig. Dus tot snel!

Programma komende vier weken
vrijdag 26 april 2019
  • Ron & Stefan's Lifehacks vrijdag 26 april 2019 @ 19:00 - 21:00,
vrijdag 3 mei 2019
  • Insignemarkt vrijdag 3 mei 2019 @ 19:00 - 21:00,
vrijdag 10 mei 2019
  • Oudste scouts programma vrijdag 10 mei 2019 @ 19:00 - 21:00,
vrijdag 17 mei 2019
  • Scouts on a mission! vrijdag 17 mei 2019 @ 19:00 - 21:00,

 

Scouts Scouting Zevenbergen

Onze scouts zijn meiden en jongens tussen de 11 en 16 jaar die iedere vrijdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur bij elkaar komen om leuke activiteiten te doen.

Bij de Scouts doe je van alles. Hierbij valt te denken aan: Bosspelen, Tochten, Knutselen, Toneel, Koken en nog veel meer! Daarnaast gaan de Scouts in de zomer net als de andere speltakken ook op kamp. Ze zetten dan hun tenten op in de bossen en gaan dan zelf voor hun eten zorgen. In die week dat ze dan van huis weg zijn, worden er natuurlijk ook verschillende avonturen beleefd.

Zelfstandigheid
Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren.

Contributie
De scouts betalen € 10,50 contributie per maand. Voor een overnachting, weekend of speciale activiteit wordt incidenteel nog een kleine extra bijdrage gevraagd.