Explorers

Wie zijn de Explorers?
Kom je ook een keertje meedoen?

Explorers zijn jongens en meiden tussen 15 en 18 jaar. We komen iedere dinsdagavond bij elkaar van 19.00 tot 21.30 uur. Tijdens de opkomsten hebben we altijd een leuk en gezellig programma, wat grotendeels door de jeugdleden zelf georganiseerd wordt.

Ieder jaar nemen we actief deel aan de torenbouw van de JOTA, de JOTA-JOTI en blijven we tijdens dat weekend overnachten. Indien er regioactiviteiten zijn zullwen we daaraan deelnemen en ook gedurende het jaar doen we mee aan Jantje Beton, Grote Clubactie, Eieractie. Ook plannen we gedurende het jaar nog wel meer weekendjes. Ook doen we mee aan wereldwijde activiteiten zoals iScout.

Wat doen wij?

We gaan ieder jaar ook op kamp en dit is vrijwel altijd naar het buitenland! Vrijwel niets is onmogelijk en je moet maar willen! In het seizoen 2016/2017 zijn we met 12 leden gestart. Vind ons ook op Facebook & Twitter

Programma komende vier weken
dinsdag 11 december 2018
  • Opkomst Explorers dinsdag 11 december 2018 @ 19:00 - 21:30, Westrand 10, Zevenbergen
dinsdag 18 december 2018
  • Opkomst Explorers dinsdag 18 december 2018 @ 19:00 - 21:30, Westrand 10, Zevenbergen
donderdag 3 januari 2019
  • Scoutingraad donderdag 3 januari 2019 @ 20:00 - 21:30,

Explorers Scouting Zevenbergen

Ieder jaar sluiten we natuurlijk af met een kamp of Jamboree. Ook tijdens kamp bepalen de leden vrijwel het gehele programma. Er is geen corveerooster, maar iedereen helpt waar hij/zij kan. Gezelligheid, ontspanning, maar zeker ook “spannende” activiteiten. Zoals klimmen/abseilen of naar een kletterwald, tweedaagse tocht met overnachting en bepakking, dagje de stad in, uit eten en ga zo maar door!

Waar we naar toe gaan ligt aan wat de leden willen!

Contributie
De explorers betalen € 11,00 contributie per maand. Voor een overnachting, weekend of speciale activiteit wordt incidenteel nog een kleine extra bijdrage gevraagd.