Bevers

Wie zijn de Bevers?
Kom je ook een keer spelen?

De Bevers spelen elke zaterdag van 9.00 uur tot 11.00 uur bij de Scouting. Als het goed weer is zijn we buiten, anders kunnen we ons binnen ook goed vermaken. De leiding speelt gezellig met ons mee. We knutselen, rennen, koken en bakken, spelen en zingen, papier mache, verven, oefenen met knopen van touwen, klimmen en klauteren, speurneus opdrachten en tochten etc. etc. In de winter maken we iets voor de vogels, en in de zomer gaan we op kamp. We gaan ook wel eens een dagje weg; naar het zwembad, de dierentuin of een speeltuin.

Waar spelen wij?

De Bevers spelen samen met Stuiter in het dorp Hotsjietonia. Daar ontmoeten ze Bas Bos en Rebbel, Noa en Stanley, Rozemarijn en Professor Plof, Keet en Fleur Kleur, Sterre en Steven Stroom en de dieren. Elke week beleven de Bevers samen met de andere Bevervrienden de leukste avonturen bij Scouting. Geen opkomst is hetzelfde, je doet steeds verschillende dingen en zo leer je elke week iets nieuws.

Programma komende  vier weken
zaterdag 19 oktober 2019
  • JOTA/JOTI zaterdag 19 oktober 2019 @ 9:00 - 12:00,

Vandaag duurt de opkomst tot 12 uur

zaterdag 26 oktober 2019
  • Sokpoppen en kleihanden zaterdag 26 oktober 2019 @ 9:00 - 11:00,
zaterdag 2 november 2019
  • Hutten bouwen en timmeren zaterdag 2 november 2019 @ 9:00 - 11:00,

Heb je thuis wat hout wat we kunnen gebruiken om te timmeren? - Neem het vandaag mee -

zaterdag 9 november 2019
  • Kunst zaterdag 9 november 2019 @ 9:00 - 11:00,

Het grote kunst project! Je kunt er vandaag een insigne mee verdienen, om 11.00u kunnen papa/mama komen kijken naar de tentoonstelling.

Bevers Scouting Zevenbergen

Elke keer als de Bevers bij elkaar komen of juist weer weg gaan, zingen ze een lied. Als alle kinderen er zijn, maken we samen met de leiding een kring. Dan zingen we het openingslied, dit gaat zo:

“De Scouting bevers hebben veel plezier, wij komen elke zaterdagmorgen hier. Kom in de kring, doe mee en zing. Wij zijn de Bevers, dit is ons begin.”

Daarna vertelt de leiding wat we die dag gaan doen. Tijdens het spelen is er volop tijd om te vertellen wat je leuk vind, te lachen en te vertellen wat je mee hebt gemaakt. Zo is Scouting echt een plek waar je je thuis kunt voelen. Van al dat spelen krijg je vast dorst en wil je ook best even uitrusten, we drinken met zijn allen limonade en er wordt een snoepje uitgedeeld. Is er een kindje jarig geweest? Dan zingen we uit volle borst: Lang zal hij leven!

Aan het eind van de opkomst vertelt de leiding wat we de volgende keer gaan doen. Dan is het tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat we het sluitingslied hebben gezongen, dit gaat zo:

“Het is een hele leuke morgen geweest, in Hotsjietonia is het altijd feest. Nu gaan we weg, o wat een pech! Volgende week dan komen wij weer!”

Contributie
De bevers betalen € 8,00 contributie per maand. Voor een overnachting, weekend of speciale activiteit wordt incidenteel nog een kleine extra bijdrage gevraagd.